Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
12.4.2024.
Posjet restoranu Galerija slika
435694312_923579256231740_8698088454190569310_n.jpg 435668783_923579196231746_5413904820577103956_n.jpg 435678077_923579089565090_7084445761768693895_n.jpg 434858240_923579039565095_406295176585228739_n.jpg 435736776_923579069565092_3993760843861077852_n.jpg 434861468_923579029565096_4198800186712622988_n.jpg 435669985_923579119565087_5958821050713877591_n.jpg 435707771_923579002898432_2710013474694799350_n.jpg 432936705_923578942898438_5958440198503951233_n.jpg 435707061_923578842898448_5840382309566263944_n.jpg

Ciljevi

  • Cilj 2
  • Cilj 4
  • Cilj 17
U sklopu predmeta "Koncepti pripreme hrane u ugostiteljstvu", studenti prve godine sveučilišnog diplomskog studija imali su privilegiju posjetiti restoran "Dvor" u Splitu. Ovaj terenski posjet organizirale su profesorice V. Šimat i D. Skroza kako bi studentima pružile priliku za praktično iskustvo i uvid u rad ugostiteljskog objekta iz prve ruke.

Studenti su s oduševljenjem dočekali priliku upoznati se s radom u jednom od prestižnih restorana grada Splita. Njihov domaćin bio je poznati chef Hrvoje Zirojević, koji je s ljubaznošću i stručnošću proveo studente kroz procese pripreme hrane, prezentirajući im različite koncepte i tehnike koje se primjenjuju u ugostiteljskom poslu.

Ovaj posjet nije samo pružio studentima uvid u rad restorana, već im je omogućio i interakciju s profesionalcima u industriji te stjecanje dragocjenih savjeta i iskustava iz stvarnog svijeta ugostiteljstva. Tijekom posjeta, studenti su imali priliku postavljati pitanja, razmjenjivati ideje i naučiti o najnovijim trendovima i inovacijama u gastronomiji.

Ova vrsta praktičnog iskustva ključna je za obrazovanje budućih stručnjaka u području ugostiteljstva i gastronomije. Omogućuje studentima da primijene svoje teorijsko znanje u stvarnom svijetu, razviju praktične vještine i steknu samopouzdanje koje će im biti od neprocjenjive vrijednosti u budućoj karijeri.
Sve novostiSljedeća