Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja

Prijediplomski studij

Prijediplomski sveučilišni studij Hotelijerstvo i gastronomija nastao je kao odgovor na suvremene trendove u visokoškolskom obrazovanju te rastuće potrebe za stručnim kadrovima koji se sve više traži u suvremenom turizmu. Studij se izvodi u Makarskoj i traje tri akademske godine (šest semestara). Završetkom prijediplomskog sveučilišnog studija Hotelijerstvo i gastronomija stječe se 180 ECTS bodova i akademski naziv sveučilišni prvostupnik, odnosno prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) ekonomije.
 
Studij je koncipiran po uzoru na najprestižnije studije hotelijerstva i gastronomije u svijetu, s naglaskom na usvajanju praktičnih znanja i vještina. Nastavni plan sastoji se od obveznog dijela programa, odnosno obveznih predmeta, te raznolikog fakultativnog dijela programa, odnosno izbornih predmeta. Potonji predmeti studentima omogućuju da se svojim izborom usmjere u pravcu vlastitih stručnih preferencija i individualnih ciljeva koje žele postići radom u hotelijerstvu i gastronomiji.

Stručna praksa je na svakoj godini studija, a sastoji se od kraćeg uvodnog i dužeg praktičnog dijela, odnosno rada. Radni dio se odvija u renomiranim hotelskim kućama, tako da se studentima pruža prilika studirati i učiti od najboljih stručnjaka u ambijentu visokih turističkih mogućnosti i jednako tako visokih turističkih zahtjeva.
 
Završetkom sveučilišnog prijediplomskog studija studenti mogu nastaviti svoje školovanje ili se zaposliti. Nastavak obrazovanja moguć je na diplomskom sveučilišnom studiju Hotelijerstvo i gastronomija u Makarskoj ili na sličnim studijskim programima na Sveučilištu u Splitu ili nekom drugom našem ili inozemnom visokom učilištu. Kada je riječ o zaposlenju, važno je istaknuti da se studenti, s obzirom na karakter studija i njegovu određenu završnost, mogu natjecati na brojna radna mjesta za koja se zahtijeva završen prijediplomski studij u području hotelijerstva i gastronomije.
  • Osposobljavanje studenata za rad u hotelijerstvu i ugostiteljstvu.
  • Pružiti studentima potrebna teorijska znanja i praktične vještine kako bi bili sposobni za samostalan i uspješan rad u industriji.
  • Stjecanje konkretne ekspertize iz područja hotelijerstva i gastronomije, uz naglasak na rješavanje stvarnih problema i situacija s kojima se susreću u praksi.
  • Upravljanje i operacije u hotelijerstvu
  • Turističke agencije i organizacije
  • Specijalizirani turistički servisi
  • Turistička destinacijska upravljanja
  • Marketinške i analitičke uloge
  • Širi gospodarski sektor
  • Studijski program pruža čvrste temelje za daljnje obrazovanje na diplomskoj razini ili sličnim programima